WEB Ellen 66
Hoi,
ik ben Ellen

Wat mij omschrijft:

  • liefde, warmte en rust
  • betrouwbaar
  • gedreven
  • gevoelsmens – inlevend
  • daadkrachtig
  • in verbinding
WEB Ellen 14 UITSNEDE

Ellen van Deursen

LibelleLogo FILMPJE

Als klein meisje was ik al gefascineerd door alles rondom zwangerschap en geboorte. Ik wist als 10-jarig meisje dan ook zeker dat ik verloskundige wilde worden, maar ik belandde in het onderwijs waar ik eerst als leerkracht en daarna als intern begeleider en coach werkte.
In 2008 vertrok ik met mijn man en 3 jonge kinderen naar Hongkong voor een buitenland-avontuur; een prachtige tijd die ik voor geen goud had willen missen! Weer terug in Nederland mocht ik als interim intern begeleider veel verschillende scholen, teams, ouders en kinderen begeleiden met mijn rust, warmte en enthousiasme. Met heel veel plezier heb ik dan ook ruim 20 jaar in het onderwijs gewerkt. Anderen begeleiden op hun pad zie ik als een groot cadeau!

Het leek op mijn lijf geschreven, maar toch haalde ik niet meer mijn voldoening uit het onderwijs. Ik ging op zoek naar mezelf; wat wil ik én wie ben ik? Na een intensief coachtraject gevolgd te hebben waarin ik veel inzichten heb gekregen, ben ik de opleiding Body Mind Reset® van Vilna gaan doen (een mix van energetische geneeskunde, oosterse zienswijzen, epi genetica, kwantumfysica, medische wetenschap en psychologische stromingen). Deze opleiding heeft me geleerd hoe ik het beste uit mezelf kan halen en hoe ik anderen daarbij kan helpen op emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel vlak. Stappen zetten naar een blijvende transformatie, zodat je je innerlijke kracht weer ervaart. Maar ik heb vooral veel geleerd over mezelf, mijn (belemmerende) gedachten, mindset, vertrouwen en overgave, wie ik ben én wat ik diep van binnen het allerliefste doe, waar ik echt blij van word; werken met vrouwen rondom zwangerschap & geboorte!

Zo kwam ik uiteindelijk weer terug bij dat kleine meisje van 10! Een nog mooier cadeau vind ik het om anderen te begeleiden in de meest bijzondere tijd van hun leven; de komst van een nieuw kindje. Er is niets zo magisch als de ontwikkeling van een kindje in een moederbuik. En de transformatie van vrouw naar moeder.

Mijn fascinatie voor zwangerschap en geboorte heeft sindsdien mijn volle aandacht. Zo heb ik ook de opleiding HypnoBirthing® voor docenten gedaan, volgens de oorspronkelijke methode van Marie Morgan. Een praktische zwangerschapscursus voor bewust zwangere vrouwen en hun partner. Om mij heen hoor ik veel spanning en angst rondom 'geboorte' en zie ik wat het effect hiervan is op zowel de zwangerschap als de bevalling. Ontspanning, vertrouwen en verbinding zijn voor mij essentieel om je hieraan over te kunnen geven en zo mee te kunnen bewegen met álle wendingen die de geboorte met zich meebrengen. Héél graag wil ik hier een positieve bijdrage aan leveren met mijn ervaring, intuïtie, opleidingen en kennis.

Mijn missie is dat geboorte weer gezien wordt als een natuurlijk, gezond en prachtig proces. Dat er meer ontspanning en vertrouwen komt in het geboorteproces. Dat jij je innerlijke kracht en wijsheid leert volgen. Dat je weet dat je positief invloed kunt uitoefen op de zwangerschap en de geboorte, samen met je partner, zodat jullie hier met trots op terug kunnen kijken, hoe deze ook verloopt. Zo kunnen jullie echt genieten van deze bijzondere, transformerende tijd!

De libelle is voor mij een mooie metafoor voor het geboorteproces. Het is een spiritueel dier en staat symbool voor transformatie en ontwikkeling. Binnen de oude gebruiken is het dragen en ter wereld brengen van een baby een belangrijke overgangsfase in het vrouwenleven. Deze fase biedt een kans om haar vitaliteit, veerkracht en schoonheid te versterken of juist een risico om deze te verzwakken en uit te putten. Daarnaast hebben de gezondheid, het welzijn en de emotionele toestand van de moeder invloed op de ontwikkeling van de baby. Daarom is extra aandacht en ondersteuning in alle fasen van de zwangerschap en geboorte zo belangrijk.
Ik ben er graag voor jouw transformatie, ontwikkeling en ondersteuning, in wat jij wilt, het is jouw pad.
En ik wandel graag een stukje met je mee.

Liefs, Ellen